Om restaurangen

Rökeriet i Strömstad är en utpräglad fisk och skaldjursrestaurang. Dagtid serverar vi enklare men vällagad lunch av traditionella recept. Kvällstid består menyn av a lá carte med färsk fisk och kötträtter, lättare röktallrikar, samt skaldjurstallrikar. Våra matleverantörer finns i trakten. De levererar mat efter säsong där hjärta, hand och öga varit med hela vägen.

 

Vår filosofi är: "vällagad mat tillagad av de bästa råvarorna som har ett stolt ursprung i tradition och hantverksskicklighet", i samma anda som Slow Food rörelsen.  Vi är stolta medlemmar i Västsvensk Mersmak där kriterierna för certifiering innebär att restaurangen "håller hög kvalitet på mat och service, använder en stor andel närproducerade råvaror och gör måltiden till en helhetsupplevelse". Hos oss sätter Rökeriet prägeln på restaurangen, man kan följa rökningen från rutor i serveringen och utifrån hamnen.

 

och serveringen i nedre plan är liten och intim med öppen brasa och bar. Över denna servering finns det ett loft med ytterligare sittplatser och vacker utsikt över havet. På andra våningen över Rökeriet ligger vår festvåning på 60 kvm. Det är  en luftig lokal med öppet 5m upp i nock. Här anordnas konserter av vitt skilda slag året runt, här tar vi också emot sällskap såsom bröllop, bemärkelsedagar och firmafester.

Vi har  även cateringmenyer för stora och små sällskap. Se fliken catering.